2007. október 1., hétfő

Kezdőként ne bátortalanodj el!

Lassan két hónapja van szerencsém használni a stratégiának megfelelően beállított METASTOCK szoftvert. Megismerkedtem ezzel a segítséggel, és minden nap átvizsgálom a chart-okat, várva azt, hogy jelezzen BUY szignált, valamelyik részvényre. Szerencsés vagyok, mert kezdőként, éppen egy olyan tőzsdei időszakban vizsgálódhatok, amikor nem rózsás a hangulat, stagnál, iránytalan a tőzsde.
Igaz a mondás: „Amikor felfelé megy a tőzsde, akkor minden stratégia tökéletesen működik. A stratégiákkal a gond ott kezdődik, amikor stagnál, vagy lefelé indul a tőzsde.”
Nos, én lassan két hónapja várom, hogy jelezzen a METASTOCK, és bizony, jelen helyzetben napokig nem jelez, aztán egy-egy jelzés megjelent. Ilyen jelzések voltak, pl. (2007) az EBAY 09. 04-én, ANF 09. 13-án, az LZ 09. 17-én és a WFMI 09. 24-én. CROX 09.24-én

Két tanulságot vontam le az elmúlt időszakról:
1, Az elmúlt két hónapban a tőzsdén „vadászati tilalom” volt! Valószínűleg, ez még most is tart, ezért nem jelez sok BUY szignált a METASTOCK. Micsoda, vadászati tilalom? Igen, tudomásul kell venni, hogy a biztonságos befektetés érdekében, csak megfelelő „együtt állásoknál” érdemes beszállni a kereskedésbe.
2, Vegyük észre, hogy mennyire véd bennünket a stratégia, és az ennek megfelelően beállított METASTOCK! Nem jelez összevissza. Sőt, ha jelez, akkor azok a jelzések megállják a helyüket. Nézzük csak meg a fenti részvényeket! Többnyire elindultak felfelé.

Tehát, meg kell tanulnunk türelmesnek lenni! A belső oldal tanulószobájában le is írták nekünk: „Kell kereskedni minden nap? Minden héten? NEM. NEM SZÜKSÉGES. Mikor veszünk és adunk el? Mikor a trendet megalapozottan felismered, akkor az egy jó beszállási és kiszállási pont lehet.”

Kezdőként nagyon nehéz türelmesnek lenni. Nekem volt olyan szerencsém, hogy megtapasztalhattam a türelem eredményét, és láthatom, hogy nem érdemes kapkodni.

Mindenkinek javaslom, hogy ne menjen el a kedve attól, hogy ha napokig, hetekig nem jelez a METASTOCK. Láthatjuk, ilyenkor nem a stratégiával van a gond, hanem a tőzsdével. Ki kell várni a megfelelő lehetőséget!

János F.

Nincsenek megjegyzések: